AQUA Travel Utazási Iroda - Golf-utak

AQUA Travel Utazási Iroda - Golf-utak

9600 Sárvár, Batthyany u. 19-21. Tel: 95 / 320 578 Fax: 95 / 520 625 E-mail: office@aquatravel.hu

Golf Madeirán & Porto Santo szigetén

Madeira, Porto Santo és az Azori-szigetek golfpályái lenyűgöző természeti környezetbe ágyazódnak: dús vegetációjú hegyek-völgyek és lélegzetelállító kilátás az Atlanti-óceánra.

Golf Porto Santo

Madeira, az úszó kert szubtropikus klímával és egész évben változatos virágpompával. A 18 o C - 25o C közötti átlaghőmérséklet egész évben ideális körülményeket biztosít a golfozáshoz a hegyi pályákon is csodálatos kilátással az Atlanti-óceánra és a sziget fővárosára, Funchalra.

A Robert Trent Jones által tervezett és 1991-ben megnyílt Santo da Serra Golf Club Európa egyik leglenyűgözőbb golfpályája lélegzetelállító kilátással a környező dús vegetációjú hegyvonulatokra és a kéklő óceánra. A 27 lyukú, pár 72, 6.039 méter hosszú golfpálya jellemzői a széles fairway és green, valamint a különböző tee-k választási lehetősége. A pálya így bármely szintű golftudást kielégít. A Santo da Serra Golf Club rövid autóútra található Funchal-tól, és a sziget repterétől.
1993 óta itt kerül megrendezésre minden évben a Madeira Open, mely golfverseny egyben a P.G.A. European Tour része is.

A Quinta do Palheiro egzotikus kertjeinek közelében, 500 méter magasan Funchal öble felett található a sziget másik golfpályája, a Palheiro Golf Course.
Az 1993-ban nyílt pályát Cabel Robinson tervezte, aki kihasználva a hely természeti adottságait - magas hegyek és mély völgyek váltakozása - profi golfosok számára is izgalmas és kihívásokkal teli pályát tervezett. A 18 lyukú, pár 72 pálya hossza 6.015 méter, szolgáltatásai között többek között megtalálható pro-shop, putting green és driving range.

A szigetcsoport legnagyobb pályája, spanyol bajnok Severiano Ballesteros által tervezett Porto Santo golfpálya 500 fő egyidejű játékát teszi lehetővé.
A pálya kialakításakor fő szempont volt, hogy az harmonikusan illeszkedjen a környezetébe, tiszteletben tartva a sziget ökoszisztémáját, és egyben maximálisan kihasználva a helyi lehetőségeket: az őshonos növényfajtákat és a területen már meglévő tavakat.
Felosztásának köszönhetően a pálya nem csak a professzionális, hanem a kevésbé tapasztalt golfosoknak is izgalmas játékot kínál. A pálya déli szakasza számtalan érdekesen kialakított tó akadállyal és a háttérben az óceánparttal pontos játékot és komoly koncentrációt igényel. Az északi szakasz a sziget sziklakiszögellései mentén haladva lenyűgöző kilátással az óceánra és a meredek sziklafalakra, megismételhetetlen kihívás jelent tapasztalt játékosok számára is.

[ vissza ]

2009 © AQUA Travel Golf-utak

Copyright © AQUA Travel All Rights Reserved